Barbet Newspaper (RSS)

Here You can find and follow the news from barbet’s blogs and kennels from all around the world. If You want to add Your feed contact the administraotrs.

Earlier
…back to the beginning, my beginning and the real Barbet, a Vieux Barbet that does not look like a Poodle or a crossbreed fashion designer dog. I can sit down and admire this pedigree…and thank everyone who helped achieve this major feat in the Barbet world.
Tue, Aug 15, 2017
Source: de la Serve de la Chapelle d
I am very proud and honored to introduce lovely Arlan Rún d'Aubépine. He is the son of Ulysse di Barbocheos Reiau de Prouvenco and Ela Samba de la serve de la chapelle d'Alexandre. He was born on July 5th 2017.
Sun, Aug 13, 2017
Source: de la Serve de la Chapelle d
Bellamies and Brunos puppies now 18 days old. This morning, after claw clipping and devorming, they get the best in the world, mummy milk;-) Now all of them have opened their eyes and in the middle of next week it´ll be time to move into a bigger area.
Sun, Aug 13, 2017
Source: Barbet Bay (SWE)
Duval on top of his sister Pastis. They are soo lovely!
Fri, Aug 11, 2017
Source: Barbet Bay (SWE)
Voir Ma Belle Voila Chopin Voir Zeonard Bel Donatello Rose Étoile Royal Fernand La Vie Jolie
Wed, Aug 09, 2017
Source: Barbet Bay (SWE)
Neosol_W
Det går undan när Neo Mahler är på språng...jag ser mest bara den guppande ändalykten hans när vi är på promenad. Men då och då är det också tid för korta träningsinslag och det finns berikande små stunder då jag vid namnet NEO får hans totala uppmärksamhet. Åtminstone för det viktiga ögonblicket då jag ges tillfälle att berömma och belöna honom för hans viktiga beslut i att för en kort stund hejda sig och söka min ögonkontakt. Den viktiga ögonkontakten oss emellan är grunden för alla våra kommande träningsstunder tillsammans så den bejakas och belönas både snabbt och till närmast med överdrift. Ur en belönande uppskattning växer också både kraft och energi att ta itu med nya utmaningar. I den guppiga och fostrande vägen från valp till vuxen behöver vi mycket och vägledande näring. Det är ju alltid roligare att lyckas än att misslyckas så vi inleder vår träning med låga trösklar men talar också tydligt om när något är på tok fel. Det är i tydliga spelregler vi ger varandra trygghet genom att dela givna men konsekventa förutsättningar i vår gemensamma väg framåt. Vi deltar i en valpkurs som är ett led i utbildningen då där bjuds på såväl viktig störningsträning som socialisering med andra valpar och dess förare. En valpkurs ger dessutom goda tips och träningsråd som är till hjälp när valp och förare ska skolas inför sin gemensamma tillvaro. Valpkursen är ett träningstillfälle i veckan men den viktiga valputbildningen pågår ständigt och konstant i vår vardag. Så de korta berikande stunderna varje dag är de som är de allra allra viktigaste för valpens utbildning! Sedan förstås ser vi ju till att njuta och ha kul av varandras närvaro vart än vi är även om det betyder att jag får springa i ledet bakefter en nyfiken valp med viftande svans.
Tue, Aug 08, 2017
Source: Barbet Koi (SWE)
Barbet Bay´s D´Amour Bel Donatello, Barbet Bay´s D´Amour Voila Chopin, Barbet Bay´s D´Amour Voir Ma Belle 13 days old. Barbet Bay´s D´Amour Voir Zeonard, Barbet Bay´s D´Amour Royal Fernand, Barbet Bay´s D´Amour La Vie Jolie, Barbet Bay´s D´Amour Rose Étoile 13 days old.
Tue, Aug 08, 2017
Source: Barbet Bay (SWE)
Here is a link to facebook where todays video is posted;-) https://www.facebook.com/kristina.bram.5
Mon, Aug 07, 2017
Source: Barbet Bay (SWE)
7 out of 11 is not bad..2 at guide school for the blind (one reformed)..One in Alsace and another in Paris.Maybe we will have news for next year! These are all doing well…Happy birthday and many many more!
Fri, Aug 04, 2017
Source: de la Serve de la Chapelle d
Neohav2017_520
Varje dag är en ny dag som bjuder på nya livserfarenheter! Neo Mahler är intresserad av att gå på upptäcksfärd och huset har på nytt valpsäkrats. Vi har också varit en runda till havet för att Neo skulle få lära mer om vågskvalpets och Östersjöns trollbindande tjusning. Av oss båda en mycket uppskattad strandpromenad!
Thu, Aug 03, 2017
Source: Barbet Koi (SWE)
PMahler_520
Att finna rätt namn till sin hund är inte alltid det lättaste. Åtminstone inte för mig som vill att namnet också ska ha ett symboliskt värde med en speciell innebörd för mig. Så här följer den korta bakgrunden om hur NEO MAHLER fick sitt alldeles egna och för oss betydelsefulla namn.P Mahler är illustratören till de båda bilderna ovan. Den översta bilden visar barbet Sirocco och Myrrha. Andra bilden är den som användes för att illustrera rasen i den första rasstandarden som skrevs för barbet i slutet på 1800-talet. P Mahler gjorde under sin verksamma period en avsevärd mängd vackra illustrationer av inte bara barbet utan också av flera olika hundraser. Första gången jag fick se en bild på vår valp så sa jag till uppfödaren; ”– Valpen ser ju ut som om han klivit ur en målning av P. Mahler”. Så Mahler blev den senare delen av vår valps namn. Den första delen, Neo, som ju dessutom kan vara ett ord som i svenska språket kallas för affix då det används som ett förled (neo-) till ett annat ord i betydelsen ny. Eftersom det i år är N-år för alla uppfödare i Frankrike så innebär det att alla årets valpkullar ska namnges på bokstaven N. Sätter jag ihop N med mina egna initialer så blir det också NEO. Passar ju utmärkt i betydelsen ny tillsammans med Mahler och ny är ju också valpen som i franskt N-år blivit namngiven och som numera flyttat hem till oss.
Thu, Aug 03, 2017
Source: Barbet Koi (SWE)
Wed, Aug 02, 2017
Source: de la Serve de la Chapelle d
NeoMahler17_W_VBS_%"=
Neo Mahler de la Serve de la Chapelle d'Alexandre, juli 2017.Efter lång väntan gick resan till Frankrike för att möta och lära känna vår nya valp. Vi träffade inte bara honom utan också hans bror, mor och far och dessutom farfars (Compay II) mor och Neos faster och ytterligare två barbeter. Totalt möttes vi av åtta stycken barbeter när vi äntrade trädgården som omgärdar Elaines hus i Bagé-le-Châtel. Det var ett magiskt och speciellt ögonblick som fastnar och som kommer att följa mig i livet. Alla var lyckligt öppna, sociala och synnerligen välkomnande. Viftande svansar, blöta pussar av glada barbeter överväldigade oss varmt och hjärtligt. Lilla Neo visade sin prickiga och söta mage genom att lägga sig framför mina fötter med sina tassar i luften för att bli kliad på magen. Nu började vår riktiga och nära bekantskap men också en tid av förberedelse inför den kommande flygresan hem till Sverige som skulle komma att göras två veckor senare. Jag har noga följt hans utveckling från födelse till den dagen då vi först möttes. Genom ständiga uppdateringar från vår uppfödare och som utgjorts av bild, film och skrivna ord. Att nu äntligen få känna, lukta på och se honom i verkligheten ger en helt annan och påtagligt omvälvande känsla. Vår Neo Mahler var många gånger om både sötare och charmigare i verkligheten än alla de mängder av bilder och ord som sedan tidigare beskrivit honom. Sedan i måndags är han så äntligen hemma i Sverige och kärt förenad med övriga förväntansfulla och nyfikna familjemedlemmar. Välkommen Neo Mahler, till oss och på vår fortsättning i livet hemma i Sverige!Neo Mahler längst ner till höger med alla sina sex syskon 5 veckor gamla.Neo Mahler samt en bild från barbetens historia som visar den likartade färgteckning som Neo har, Joyeuse du Mas de la Chapelle, (Dr Vincenti's kennel) och Joyeuse föddes i mars 1935. Alltid givande och intressant att med historiska fakta kunna följa barbetens rötter fram till dess nutid. GuyGuy som tronande och glad frontfigurerar över ”sitt” barbetgäng.Mor Iabada, Isabeau von der Leibrücke, med sonen Neo Mahler, juli 2017.Syskonkärlek mellan Neo och bror Nat K.Neo tränar i sin flygbox som kommer att inhysa honom under flygresan hemNeo är äntligen hemma och trion bestående av bröderna Olsson är fulländad!Stort TACK Elaine för alla initiala bilder och beskrivande berättelser men också för en guidande och informativ vistelse i Frankrike och hos Dig. Nu kommer jag att inleda mitt nedtecknade och återge fortsättningen av Barbet Neo Mahler's levnadshistoria och livet hos oss.
Fri, Jul 28, 2017
Source: Barbet Koi (SWE)